Judo Koksijde

verslag interclub 2016-dag1 Afdrukken E-mailadres
maandag 14 november 2016 17:12

Verslag eerste dag interclub (door Roeland)

We besloten dit jaar niet aan te treden in nationale afdeling omdat we over de beide dagen niet over onze sterkste Belgische atleten konden beschikken en omdat titels halen met enkel buitenlanders geen waarde heeft. Aan Waalse zijde slaagt men er wel in om de toppers aan de start te krijgen, bij de Vlamingen wordt er blijkbaar veel minder waarde gehecht aan de interclub (bij de beleidsmensen althans, bij de judoka's heerst er wel nog veel enthousiasme omtrent het interclubgebeuren).

Door onze forfait in nationale kwamen we nu enkel in actie in de eerste en de tweede afdeling van de Callantcup. In beide afdelingen legden we een feilloos parcours af.

In eerste afdeling openden we sterk met een 5-1 overwinning tegen Ronse. Vervolgens werd Lichtervelde met een 6-0 naar huis gestuurd.
Lummen bleek ook geen probleem en werd vlot met 5-1 overwonnen. En ja ook Reet moest er aan geloven met 6-0 ondanks versterking uit Duitsland.

Opmerkelijkste feit, de overwinning van Kobe Persyn tegen Danny-Paul Kiel (de Duitse versterking van Reet): die jongen won Europ Cups, Duits kampioenschap.... in een spannend gevecht, met een sensationeel einde, won Kobe met tweemaal waza-ari

Volgende week moeten we nog tweemaal tegen Nederland (Izegem en Lommel). Twee clubs die zelfs niet in vierde zouden kunnen deelnemen indien ze met Belgen vochten. Het is wat het is, als iedereen maar gelukkig is.

De ploeg in de tweede afdeling wou niet onderdoen en won ook zijn vier wedstrijden, misschien iets minder afgetekend maar daar zaten de arbiters wel wat voor tussen.

De eerste match tegen Zele werd gewonnen met 5-1. In die wedstrijd meteen de meest spectaculaire match van de dag. Aslanbek Kagermanov tegen Adlan Katchikaev (net terug van het EK u23 en misschien wat vermoeid). Het werd een spectaculaire wedstrijd waarin Aslanbek twee waza-aris scoort. De hoofdscheidsrechter geeft die ook en wil Aslanbek als winnaar aanduiden, tot de andere scheidsrechter vindt dat er van waza-ari geen sprake is. Oordeel zelf en bkijk de video onderaan dit artikel.
"Aslanbek wees trots je bent de morele winnaar!"

We lieten het niet aan ons hart komen en wonnen vervolgens met 5-1 tegen Merelbeke. Brugge (4-2) bood het meeste weerstand, mede doordat Christophe even het been van de tegenstander raakte, met hansokumake tot gevolg. Tot slot werd Hooglede met 5-1 overwonnen.

Samenstelling van de teams:

Eerste: Kobe Persyn, Amiran Gizoyev, Mike Demiddele, Jasper Lefevere, Apti Shovlaev, Gregory Dermaut en Robin Monteyne. Coach Michiel Hoste

Tweede: Miguel Lageiste, Aslanbek Kagermanov, Jorne Cambier, Emir Gizoyev, Kenneth Van Gansbeke, Christophe Cordier, Vincent Lefevere, Sandor Molnar en El Hadj Khardib. Coaches: Jelle Cambier en Roeland De Croo

video: klik hier

 

NEXT TRAINING CAMP


International Training Camp
Internationale stage
Stage international


 


 

JANUARY 2019, 4-5-6

Sponsors

Stone & Fire

Counter.gd

Copyright© Judo Koksijde 2010

Designed by: