Judo Koksijde

resultaten Flanders Cup Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Roeland   
dinsdag 02 november 2010 13:58

Resultaten Flanders Cup Lommel:

De Flanderscup kende dit jaar een sterke internationale bezetting met judoka's uit heel Europa en ook uit landen als de VS en Australië.

De Koksijdse judoka's presteerden bijzonder sterk. Zaterdag won Myoshi Ollevier vijfmaal op rij met ippon, dit bracht hem in de finale tegen een Nederlander. De finale was een dubbeltje op zijn kant, Myoshi leek zijn tegenstander te gaan gooien, maar hij werd mooi overgenomen. Prachtig die tweede plaats in een bijzonder sterke reeks, hij stond als enige Belg op het podium van categorie -20 -66kg.

Jorne Cambier bereikte in de categorie -15 -60 kg de  finale voor de derde plaats, het was een gelijkopgaande kamp tegen een Britse tegenstander. Pas diep in de verlengingen moest Jorne een yukoscore toestaan aan zijn tegenstander. Toch een prachtige 5de plaats voor de jongste van de familie Cambier.

Grote broer Joep imponeerde vriend en tegenstander in de voorrondes, hij bleek de grote favoriet in de categorie -20 -81kg. Maar Joep liet zich verrassen in de kwarfinale tegen een Luxemburger. Eén foutje en het was over en out, Joep strandde zo op de 7de plaats.

 

Zondag was het succes nog groter, met Dermaut Gregory en Cordier Christophe behaalden we twee medailles in de categorie -17 -73 kg. Beiden wonnen ze hun poule in de voorrondes. In de kwartfinale dienden ze elkaar te bekampen, Gregory won de kamp en stootte door naar de finale die hij niipt verloor tegen een Nederlander. Christophe behaalde nog een verdiiende bronzen medaille. Ook hier kon geen enkele andere Belgische topper een medaille behalen, dat bewijst hoe sterk Christophe en Gregory voor de dag kwamen.

Proficiat aan alle deelnemers,

 

 

 

NEXT TRAINING CAMP


International Training Camp
Internationale stage
Stage international


 


 

JANUARY 2019, 4-5-6

Sponsors

Stone & Fire

Counter.gd

Copyright© Judo Koksijde 2010

Designed by: